ons volgen op sociale netwerken      

Permanente ontharing

Definitieve Laserontharing is een effectieve en veilige manier voor definitieve ontharing. De laser die wij gebruiken is geschikt voor het behandelen van alle huidtypes en lichaamszones.

Na enkele sessies merkt u al een groot verschil met de hoeveelheid beharing op uw lichaam.

Hoe werkt de diodelaser?

De diodelaser werkt op basis van licht en warmte. Het verspreidt een lichtstraal die door het pigment wordt opgevangen en geabsorbeerd. Het verbrandt door de warmte van het licht waardoor de haarwortel afsterft en de teruggroei langdurig wordt vermeden. De laser straalt puur licht uit en richt zich op een zeer precies doel, in dit geval de haarkleur, waardoor er geen risico is op weefselbeschadiging.

Is het pijnlijk?

De pijn, of eigenlijk spreken we eerder van het ongemak, varieert van persoon tot persoon, de behandelde zone, de dichtheid van het haar en het type laser dat wordt gebruikt. De laser die wij gebruiken heeft een verkoelend uiteinde dat de sessie comfortabeler maakt. In sommige gevallen en in sommige zones kan er ook een verdovende crème worden gebruikt.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Haren hebben 3 levensfases: de groeifase (anagene fase), de transitiefase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase) die voorafgaat aan de natuurlijke uitval.

Tijdens de groeifase (anagene fase) is de melanine die verantwoordelijk is voor de kleuring in het haar prominenter aanwezig dan in de andere fases, wat verklaart waarom de kleurgevoelige laser vooral effect heeft in deze fase. Tijdens uw sessie is de te behandelen zone vierkant en we gaan met de laser over het volledig oppervlak (het is onmogelijk om met het blote oog de fase waarin elk haar zich bevindt te bepalen, ook zou dat veel te veel tijd kosten). Er zijn dus meerdere sessies nodig om de haren te behandelen die zich nog niet in de groeifase bevinden. Het aantal sessies is afhankelijk van de dichtheid van de haren en de beharing. Het is onmogelijk om te voorspellen hoeveel sessies er precies nodig zijn.

In de meeste gevallen zien we al een verbetering na 5 of 6 sessies. Er moet normaal gezien rekening worden gehouden met minimaal 6 tot 8 sessies maar dat kan oplopen tot 10 à 12 sessies, afhankelijk van uw lichaamsbeharing. Let op: definitieve ontharing zal uw lichaamsbeharing aanzienlijk en langdurig verminderen, maar het is mogelijk dat een jaarlijks terugkommoment of onderhoud noodzakelijk is.
Sessies moeten minimaal 6 weken uit elkaar liggen. Geen zorgen als er langere periodes tussen zitten, het respecteren van de minimale wachtperiode van 6 weken is het belangrijkste.

Na de sessie zullen sommige haren er enkele dagen over doen om te verdwijnen, dat is heel normaal. Uw huid stoot het haartje immers beetje per beetje af, wat dan ook even kan duren.

Welke voorbereiding voor de sessie?

Enkele dagen voor de sessie moet de te behandelen zone met een scheermesje worden geschoren of de haren moeten met een schaar worden geknipt als ze dun zijn, een lichtere kleur hebben of in het gezicht zitten. Let er echter op dat er één vierkante centimeter ongeschoren huid overblijft op elke te behandelen zone zodat wij de haardichtheid, de kleur en de textuur kunnen evalueren.
Let er eveneens op dat u het lichaamsgedeelte dat u wil behandelen niet aan de zon of zonnebank blootstelt en dit minimaal 3 weken voor de sessie.
U stopt minstens 3 weken voor de sessie met het gebruik van zelfbruinende crèmes of tanning activators.
De huid moet schoon zijn en ontdaan van make-up. Vermijd zoveel mogelijk crème, deodorant of parfum op en rond de te behandelen zone.
U mag de haren tot 2 weken voor de sessie niet ontkleuren.
Onthaar of trek de haren niet uit en dit tot minstens 3 weken voor de eerste behandeling: niet met een pincet, niet met wax en ook niet op andere manieren. U kunt de haren kort houden door ze met een schaar af te knippen, door ze met een scheermesje te scheren of door een ontharingscrème te gebruiken.
Sommige behandelingen, medicijnen, ontstekingsremmende crèmes of voedingssupplementen kunnen lichtovergevoelig zijn. Als u onder behandeling bent, is het belangrijk om uw uiteindelijke ontharingsspecialist hier vooraf van op de hoogte te brengen en toestemming te vragen aan uw arts of voorschrijver. Tijdens uw eerste sessie wordt dit alles punctueel uitgelegd en controleren we dit door samen een apart formulier in te vullen.

Welke verzorging na uw laserontharingssessie?

Na een laserbehandeling zal uw huid smachten naar hydratatie. Vermijd daarom gedurende 24 uur elke warmtebron zoals een warm bad, sauna of hammam. Het wordt aangeraden om enkele dagen te wachten voordat u gaat scrubben of naar het zwembad gaat, omdat ook chloor uw huid kan irriteren.

Als u een gezichtsontharing heeft ondergaan en de uv-index hoog is, gebruikt u elke 2 uur een SPF 50-bescherming.
Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.

Isabelle.desmul@hotmail.com
0474 540 045

Indicaties

Voor iedereen die langdurig van zijn lichaamsbeharing af wil zijn en een schone en zachte huid wil hebben. Maar ook voor mensen die last hebben van ingegroeide haren of na-irritaties door ontharing met een scheermesje, een tondeuse of met wax.

Wat zijn de voornaamste contra-indicaties?

In het geval van zwangerschap of borstvoeding.
In het geval van ernstige hormonale aandoeningen.
De puberteit met hormonen die nog niet stabiel zijn.
Er is een kans dat de behandeling dan niet effectief is want het zijn momenten waarop de hormonen sterk fluctueren en de lichaamsbeharing nog instabiel is, het is dus het beste om tot het einde van die periode te wachten.
Bij witte, rossige, lichtblonde haren en donsharen is er een kans dat de behandeling niet effectief is vanwege het gebrek aan pigment in het haar, wij raden u in dat geval elektrolyse aan.
Gebruinde en zelfgebruinde huid (zie voorbereiding).
Lichtovergevoelige behandelingen.
Bij gebruik van isotretinoïne of Roaccutane-behandelingen moet er tot 6 maanden na de laatste inname worden gewacht.
Vraag bij een lopende huidinfectie of medische behandeling altijd naar de mening van uw arts.

Wat zijn de voornaamste risico’s?

Verbranding van de ogen of van de huid met in zeldzame gevallen littekenvorming. Natuurlijk nemen wij alle voorzorgsmaatregelen om deze complicaties te voorkomen. Zo zijn aangepaste brillen voor de laserbehandeling, die u gewoon van ons krijgt, verplicht tijdens de sessie. Daarnaast vullen we voorafgaand aan de behandeling, door middel van een vragenlijst, een compleet dossier in om uw huidtype te bepalen en belangrijke zaken te controleren.

Hyperpigmentatie (donkere vlekken) of hypopigmentatie (lichte vlekken) kunnen in zeldzame gevallen voorkomen maar zijn meestal opnieuw weg te krijgen. Zij doen er een paar maanden over om te vervagen.

Isabelle Desmul
Heeft een diploma in esthetiek, neemt regelmatig deel aan conferenties en is gespecialiseerd in meerdere specifieke schoonheidsgebieden. Zij is onder andere opgeleid door esthetische artsen en plastisch chirurgen. Zij oefent haar beroep uit in haar privépraktijk en binnen Chirec (City Clinic en Delta). Uw definitieve ontharing wordt begeleid door een team van echte specialisten.